Grønkålstærte med laks, porre og bacon
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Tærter er gode og nemme at lave, og denne rustikke tærte med grønkål, laks og bacon er ingen undtagelse.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det med fingrene i melblandingen.
Tilsæt æggeblomme og vand, og saml dejen uden at ælte for meget. Alternativt kan du røre tærtedejen sammen i en røremaskine/foodprocessor.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Smør tærteformen, og beklæd den med dejen, så den dækker bund og kanter. Sæt tærtebunden på køl.
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skyl og tør grønkålen. Steg bacon let gyldent i olie på en pande. Tilsæt porre og grønkål, og steg det i 5 minutter, til kålen falder sammen, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i tern. Fordel dem oven på tærtebunden. Hæld grønkålsblandingen udover.
Rør æg, hytteost og mælk sammen, og krydr massen med salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet. Hak hasselnødderne groft, og drys dem ud over tærten. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.
Tip!
Brug en rulle færdiglavet tærtedej fra køledisken i supermarkedet, hvis det skal gå ekstra stærkt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk