Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Den klassiske gryderet er både mild og cremet i smagen, så selv familiens yngste medlemmer kan spise med.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør og piskefløde, og mos kartoflerne med et piskeris eller en kartoffelmoser. Smag til med salt og peber, og stil til side.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Steg svampene gyldne i halvdelen af smørret på en pande med høje kanter. Pil og hak løget, og lad det stege med på panden, til løgene er klare. Hæld pandens indhold over i en skål, og stil til side.
Pil rosmarinnålene fra stilkene. Knus enebær og rosmarinnåle i en morter, og vend det sammen med mel og lidt salt i en skål. Vend kødet i blandingen. Smelt resten af smørret på panden, og brun kødet godt på alle sider.
Hæld mælk og fløde på panden, og bring saucen i kog. Tilsæt cremefraiche, stegte svampe og løg, og lad retten simre i 30 minutter.
Smag til med salt og peber, og farv evt. saucen med lidt kulør.
Tænd ovnen på 220°. Del æggene, og pisk æggeblommer i kartoffelmosen. Hak hasselnødderne fint, og vend halvdelen i mosen. Pisk æggehviderne stive i en skål, og vend dem i kartoffelmosen.
Fordel kartoffelmosen i smurte ildfaste forme, og drys med de resterende hakkede hasselnødder. Sæt formene i ovnen i 20-30 minutter, til mosen er gylden i overfladen. Drys med rosmarin, og servér med enebærgryde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. april 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar