Broccolitærte med porrer, bacon og estragon
27. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En madtærte er altid populær, og denne version med bacon, broccoli og porrer smager helt fantastisk.
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform gerne med løs bund, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, groft mel og salt i en skål. Skær smør i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene. Saml dejen hurtigt med koldt vand uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og beklæd formen med dejen. Stil tærtebunden i fryseren, mens du laver fyldet.
Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en tør og varm pande. Afdryp på fedtsugende papir. Tør panden af.
Rens porrer, og skær dem i skiver. Skyl broccoli, og skær i små buketter. Steg porrer og broccoli i olie på panden i 2-3 minutter. Tag panden af varmen.
Tænd ovnen på 200°. Fordel broccoli, porrer og bacon i tærtebunden. Pisk æg, fløde, sennep og finthakket estragon sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet, og bag tærten i ovnen i 30 minutter, til æggemassen er fast.
Tip!
Brug evt. en færdigkøbt tærtedej, hvis du vil spare tid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk