Bagt kartoffelmos med bacon
28. juli 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Kartoffelmos rørt med æg og ost bliver luftig og ekstra blød efter en tur i ovnen. Tilsætter du lidt bacon, bliver toppene perfekte som en lille, lækker hapser, men du kan også servere dem som tilbehør til en god salat eller et stykke stegt kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i ca. 20 minutter i usaltet vand.
Steg bacon sprødt og gennemstegt på en pande ved middel varme i 5-7 minutter. Læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Tænd ovnen på 210° varmluft.
Hæld vandet fra kartoflerne, men gem ca. 2 spsk. af kogevandet.
Mos kartoflerne sammen med smør, mælk, salt og peber, og justér konsistensen med kogevand. Rør bacon, æggeblommer og parmesan i.
Hæld kartoffelblandingen i en sprøjtepose med tylle, og lav toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag toppene i 8-10 minutter, drys revet parmesan over, og bag dem gyldne og sprøde i et par minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kartoffelmos