Bagt torsk med gulerodsmos

I Marokko er gulerodsmos hverdagskost, men det kan også sagtens nydes på vores breddegrader. Servér til ovnbagt torsk med groft brød – det smager himmelsk!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og kog dem i letsaltet vand i en gryde i 15-20 minutter, til de er bløde.
Hæld vandet fra, og blend gulerødderne fint i en foodprocessor sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen, eddike, olivenolie, hvidløg, friskrevet ingefær, salt og peber.
Anret gulerodsmosen på et fad. Pynt med oliven.
Læg torskefilet i et ovnfast fad. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Skær citronen i skiver, og læg dem oven på torsken.
Steg torsken i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, og servér med gulerodsmos og groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth