Bagt torsk med grøn linsesalat
1. juni 2018
af
Christian Bitz.
Foto: Line Falck
Grønne linser er nemme og hurtige at tilberede, og de udgør en perfekt basis i en frisk og fyldig salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl linserne i koldt vand, og kog dem møre efter anvisningen på pakken.
Skyl fenniklen, og fjern de yderste blade. Pil løget. Snit fennikel og løg fint, evt. på et mandolinjern. Halvér granatæblet, og slå kernerne ud i en skål med en ske – fjern de bitre hvide hinder.
Vend linser, fennikel, rødløg, granatæblekerner og rosiner sammen i en skål. Pres saften af citronen. Vend finthakket dild, citronsaft og olie i salaten.
Tænd ovnen på 180°.
Læg fiskefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fileterne i ovnen i 7-8 minutter.
Hak dilden groft. Skyl citronen, og skær den i både. Anret salat og torsk på tallerkener, drys med dild, og servér med citronbåde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk