Bagt torsk med grøn linsesalat

Grønne linser er nemme og hurtige at tilberede, og de udgør en perfekt basis i en frisk og fyldig salat.

Bagt torsk med grøn linsesalat
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Christian BitzFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
torskefilet
800 g
olivenolie
2 spsk.
salt
peber

Grøn linsesalat

tørrede grønne linser
200 g
fennikler
1
rødløg
1
granatæbler
1
rosiner
50 g
frisk dild
½ bundter
citroner
1
olivenolie
4 spsk.

Til servering

frisk dild
½ bundter
usprøjtet citroner
1

Sådan gør du

Grøn linsesalat

Skyl linserne i koldt vand, og kog dem møre efter anvisningen på pakken.
Skyl fenniklen, og fjern de yderste blade. Pil løget. Snit fennikel og løg fint, evt. på et mandolinjern. Halvér granatæblet, og slå kernerne ud i en skål med en ske – fjern de bitre hvide hinder.
Vend linser, fennikel, rødløg, granatæblekerner og rosiner sammen i en skål. Pres saften af citronen. Vend finthakket dild, citronsaft og olie i salaten.

Tænd ovnen på 180°.
Læg fiskefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fileterne i ovnen i 7-8 minutter.

Servering

Hak dilden groft. Skyl citronen, og skær den i både. Anret salat og torsk på tallerkener, drys med dild, og servér med citronbåde til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'