Bagt torsk med jordskokker
Smagfuld torsk serveret med en naturlig sødme fra en silkeblød jordskokkepuré. Sammen med knas fra sprøde jordskokkechips er dette en smuk og indbydende ret, som nemt kan fungere som aftensmad eller som hovedret i en større menu.

31-60 min.
(4)
31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- torskefilet
- 600 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt
- peber
Jordskokkechips
- jordskokker
- 2
- fritureolie (1 liter)
- salt
Jordskokkepuré
- jordskokker
- 600 g
- usprøjtet citroner
- 1
- piskefløde
- ½ dl
- smør
- 25 g
- salt
- peber
Brunet smør
- smør
- 50 g
Til servering
- rød skovsyre
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100°. Skær torsken i lige store stykker, så der er 2 pr. person. Pensl med olie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, hvis den skiller i flager, når du trykker let på den.
Jordskokkechips
Skrub jordskokkerne rene. Varm olien op til ca. 150° i en gryde. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Fritér dem i olien, til de er gyldne, læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.
Jordskokkepuré
Skrub jordskokkerne rene, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, og blend jordskokkerne med en stavblender til en ensartet puré. Pres mosen gennem en fin sigte, og hæld den tilbage i gryden.
Riv skallen, og pres citronen. Rør fløde og smør i puréen, og smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.
Brunet smør
Smelt smørret i en gryde, og lad det varme, til det er nøddebrunt.
Servering
Anret lidt jordskokkepuré på en tallerken, og læg torsk ovenpå. Pynt med jordskokkechips, top med rød skovsyre, og dryp med brunet smør.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner