Bagt torsk med jordskokker

Smagfuld torsk serveret med en naturlig sødme fra en silkeblød jordskokkepuré. Sammen med knas fra sprøde jordskokkechips er dette en smuk og indbydende ret, som nemt kan fungere som aftensmad eller som hovedret i en større menu.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 100°. Skær torsken i lige store stykker, så der er 2 pr. person. Pensl med olie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, hvis den skiller i flager, når du trykker let på den.
Skrub jordskokkerne rene. Varm olien op til ca. 150° i en gryde. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Fritér dem i olien, til de er gyldne, læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.
Skrub jordskokkerne rene, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, og blend jordskokkerne med en stavblender til en ensartet puré. Pres mosen gennem en fin sigte, og hæld den tilbage i gryden.
Riv skallen, og pres citronen. Rør fløde og smør i puréen, og smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.
Smelt smørret i en gryde, og lad det varme, til det er nøddebrunt.
Anret lidt jordskokkepuré på en tallerken, og læg torsk ovenpå. Pynt med jordskokkechips, top med rød skovsyre, og dryp med brunet smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar