Bagt torsk med jordskokker

Smagfuld torsk serveret med en naturlig sødme fra en silkeblød jordskokkepuré. Sammen med knas fra sprøde jordskokkechips er dette en smuk og indbydende ret, som nemt kan fungere som aftensmad eller som hovedret i en større menu.

Bagt torsk med jordskokker
31-60 min.

(4)

31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
torskefilet
600 g
olivenolie
1 spsk.
salt
peber

Jordskokkechips

jordskokker
2
fritureolie (1 liter)
salt

Jordskokkepuré

jordskokker
600 g
usprøjtet citroner
1
piskefløde
½ dl
smør
25 g
salt
peber

Brunet smør

smør
50 g

Til servering

rød skovsyre
1 håndfulde

Sådan gør du

Tænd ovnen på 100°. Skær torsken i lige store stykker, så der er 2 pr. person. Pensl med olie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, hvis den skiller i flager, når du trykker let på den.

Jordskokkechips

Skrub jordskokkerne rene. Varm olien op til ca. 150° i en gryde. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Fritér dem i olien, til de er gyldne, læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.

Jordskokkepuré

Skrub jordskokkerne rene, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, og blend jordskokkerne med en stavblender til en ensartet puré. Pres mosen gennem en fin sigte, og hæld den tilbage i gryden.
Riv skallen, og pres citronen. Rør fløde og smør i puréen, og smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.

Brunet smør

Smelt smørret i en gryde, og lad det varme, til det er nøddebrunt.

Servering

Anret lidt jordskokkepuré på en tallerken, og læg torsk ovenpå. Pynt med jordskokkechips, top med rød skovsyre, og dryp med brunet smør.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'