Bagt torsk med jordskokker
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Smagfuld torsk serveret med en naturlig sødme fra en silkeblød jordskokkepuré. Sammen med knas fra sprøde jordskokkechips er dette en smuk og indbydende ret, som nemt kan fungere som aftensmad eller som hovedret i en større menu.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100°. Skær torsken i lige store stykker, så der er 2 pr. person. Pensl med olie, og krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter. Den er færdig, hvis den skiller i flager, når du trykker let på den.
Skrub jordskokkerne rene. Varm olien op til ca. 150° i en gryde. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Fritér dem i olien, til de er gyldne, læg dem på fedtsugende papir, og krydr med salt.
Skrub jordskokkerne rene, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, og blend jordskokkerne med en stavblender til en ensartet puré. Pres mosen gennem en fin sigte, og hæld den tilbage i gryden.
Riv skallen, og pres citronen. Rør fløde og smør i puréen, og smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.
Smelt smørret i en gryde, og lad det varme, til det er nøddebrunt.
Anret lidt jordskokkepuré på en tallerken, og læg torsk ovenpå. Pynt med jordskokkechips, top med rød skovsyre, og dryp med brunet smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk