Cremet suppe med bagt torsk

25. november 2021 af .

Foto: Winnie Methmann

Der er en torsk i suppen, og den skal nydes – suppen selvfølgelig også. Servér den med ristede græskarkerner og en lækker persilleolie, og mærk varmen og glæden brede sig i maven.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pil løg og hvidløg, og hak bege dele fint. Skræl persillerødderne, og rens fennikel. Skær begge dele i små tern.
Steg løg og hvidløg i smør i en gryde, til de er bløde. Tilsæt persillerødderne og fenniklen, og steg videre i 3 minutter.
Hæld hvidvin i gryden, og lad det hele koge i et par minutter mere. Hæld grøntsagsbouillon i, og lad suppen simre yderligere 15 minutter.
Fordel torskefileterne i et ovnfad beklædt med bagepapir, og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter.
Blend suppen helt glat med en stavblender direkte i gryden, mens torskefileterne er i ovnen. Tilsæt fløde og parmesan, og lad det simre i 5 minutter. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Skyl persillen, og blend den sammen med olie i en blender eller foodprocessor, til konsistensen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Rist græskarkernerne gyldne på en tør pande. Fordel suppen i skåle, og top med bagt torsk. Pynt suppen med persilleolie og ristede græskarkerner, og servér evt. med brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar