Cremet suppe med bagt torsk
25. november 2021
af
Winnie Methmann.
Foto: Winnie Methmann
Der er en torsk i suppen, og den skal nydes – suppen selvfølgelig også. Servér den med ristede græskarkerner og en lækker persilleolie, og mærk varmen og glæden brede sig i maven.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pil løg og hvidløg, og hak bege dele fint. Skræl persillerødderne, og rens fennikel. Skær begge dele i små tern.
Steg løg og hvidløg i smør i en gryde, til de er bløde. Tilsæt persillerødderne og fenniklen, og steg videre i 3 minutter.
Hæld hvidvin i gryden, og lad det hele koge i et par minutter mere. Hæld grøntsagsbouillon i, og lad suppen simre yderligere 15 minutter.
Fordel torskefileterne i et ovnfad beklædt med bagepapir, og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter.
Blend suppen helt glat med en stavblender direkte i gryden, mens torskefileterne er i ovnen. Tilsæt fløde og parmesan, og lad det simre i 5 minutter. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Skyl persillen, og blend den sammen med olie i en blender eller foodprocessor, til konsistensen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Rist græskarkernerne gyldne på en tør pande. Fordel suppen i skåle, og top med bagt torsk. Pynt suppen med persilleolie og ristede græskarkerner, og servér evt. med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk