Bagt torsk med spinat og kål
10. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
En ret, der passer sig selv i ovnen, er perfekt, når middagen skal hurtigt på bordet. Den her er med masser af sommergrønt og en let, lys fisk ovenpå. Kan du ikke skaffe torsk, så brug kulmule eller kuller i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Gå fisken efter for ben, og skær den i portionsstørrelser.
Steg spinat og presset hvidløg i olivenolie et par minutter, til spinatbladene falder lidt sammen.
Skær gulerødder og squash i tynde bjælker. Læg dem i et ovnfast fad sammen med fintsnittet hvidkål og spinat. Drys kørvel, salt og peber over.
Hæld piskefløde, vin og vand i fadet, og bag retten i ovnen i 10 minutter.
Vend rundt i grøntsagerne, læg fiskestykkerne ovenpå, og bag i 10-15 minutter, til torsken har skiftet farve til mælkehvid.
Klip purløg over retten, og servér den med citronbåde og kogte kartofler eller ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk