Fiskesuppe med bagt torsk

7. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Hvis du mangler lidt madmod, når det kommer til at spise fisk, skal du prøve denne suppe, der både er mild og god i smagen.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak rødløget fint. Rens fenniklen, skær bunden af, og hak den fint. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i små tern.
Steg rødløg, fennikel, gulerødder og kartofler i smør i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt tomatpuré, hvidvin, fiskebouillon og dild, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tænd ovnen på 200°. Tjek torskefileterne efter for små ben, og skær fisken i mindre portionsstykker.
Læg fisken i et ovnfad med bagepapir, pensl overfladen med lidt olie, og krydr med salt og peber. Steg fiskestykkerne i ovnen i ca. 10 minutter, til kødet deler sig i flager.
Tag gryden af varmen, og kassér dilden. Blend suppen glat og cremet med en stavblender direkte i gryden. Rør fløde i suppen, og sæt gryden tilbage over varmen. Varm suppen forsigtigt igennem i ca. 2 minutter, og smag til med salt og peber.
Anret fiskesuppen i dybe tallerkener sammen med et stykke bagt torsk. Pynt med frisk dild, og servér med groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar