Torsk bagt i palmekål med hasselnøddepesto
16. december 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Det holder på både smag og saftighed, når du pakker torskefileterne ind i palmekål, før de skal i ovnen. Opskriften på den nordiskinspirerede hasselnøddepesto kan du bruge sammen med andre typer af fisk eller til f.eks. parmaskinke og brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Krydr torskefileterne med salt og peber.
Skyl palmekålen, og del den i blade. Dyp kålbladene i kogende vand i knap 1 minut, og dryp dem af.
Pak torskefileterne ind i kålblade. Læg dem i et ovnfast fad, dryp lidt vand henover, og dæk fadet med alufolie. Bag torskepakkerne i ovnen i 12 minutter.
Rist hasselnøddekernerne ganske let på en tør pande, og gnid skallerne af i et rent viskestykke. Gem et par hasselnødekerner til at drysse over retten til sidst.
Skyl persille og dild, og tag lidt fra til at drysse over retten til sidst. Blend krydderurter, nødder, olivenolie og citronsaft til en grov pesto i en blender. Smag pestoen til med salt og peber.
Anret torskepakkerne på tallerkener. Dryp pesto henover, og drys med grofthakkede nødder og krydderurter. Servér straks sammen med lunt brød.
Tip!
Ikke så vild med dild? Du kan sagtens udelade dild og i stedet bruge dobbelt mængde bredbladet persille i pestoen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk