Andesteg med pærefyld

Her fyldes andestegen med pærefyld, der er et skønt alternativ til det klassiske æble- eller appelsinfyld. Servér anden med sauce lavet på stegeskyen fra den langtidsstegte and.

Bemærk: Ovntid: ca. 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 125°. Rens anden, og fjern fedtet. Gem indmad, vingespidser og hals til sauce.
2Riv skallen af citronen. Gnid anden med salt, peber og lidt af citronskallen.
3Skræl pærerne, og skær dem i både. Hak timian groft. Fyld det i anden sammen med dadler og svesker. Luk anden med en kødnål.
4Læg anden på en bradepande, og hæld vandet ved. Steg anden i ovnen i 3 timer.
5Hæld fedt og sky fra, og gem det til saucen. Sæt fedt og sky på køl, da det gør det lettere at adskille.
6Hæld portvin ved anden, og steg den videre i endnu 2 timer. Hæld sky fra igen, ca. 30 minutter før anden er færdigstegt. Hold anden varm indtil servering.
7Steg indmad, vingespidser og hals i smør i en gryde, og hæld vand ved. Lad det simre i ca. 30 minutter, og si herefter fonden. Kog fonden op, og skum af for fedt.
8Tag fedt og sky fra anden ud af køleskabet, når fedtet er stivnet. Fjern fedt, så der kun er sky tilbage. Kog skyen op med fonden.
9Tilsæt portvin. Jævn saucen lidt med saucejævner, og tilsæt madkulør lige inden serveringen. Smag til med mere andefond lidt ad gangen.

Tip!

Hvis saucen skiller, når skyen piskes i, kan man komme en sjat mælk i, mens man pisker. Det vil samle saucen, og redde middagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 9. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Inge Skovdal, Skovdal Nordic