Andesteg med hindbærsky
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Hindbærskyens syre matcher andens fedme rigtig godt. Anden kan med fordel steges dagen før, hvorefter den parteres og sættes i køleskabet. Så er den klar til at blive lunet i ovnen på selve dagen.
Bemærk
Ovntid: 2½ timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Fjern indvolde fra anden, og skær lidt af fedet fra indersiden. Smelt andefedtet i en gryde, og stil det til side.
Rids skindet på anden i store harlekintern, og lav et snit ved hvert lår, så trænger varmen bedre ind. Skær det yderste vingeben af, og gnid hele anden ind i salt. Læg den med brystet opad på en bagerist over en bradepande. Steg den i ovnen i 30 minutter, og hæld lidt vand over hvert 15. minut.
Skru ovnen ned til 160º, og lad anden stege videre i ca. 2 timer. Husk stadig at hælde vand over hvert 15. minut. Tjek, at anden er færdigstegt: Når du stikker en skarp kniv i den, skal kødsaften være helt klar i farven.
Hæld stegeskyen fra anden op i en skål, og gem den til hindbærskyen. Skum fedtet fra. Lad andestegen hvile et par minutter, og partér den så i 8 stykker.
Smelt sukkeret i en gryde. Når det er flot gyldent, hælder du hindbæreddike og rødvin i gryden og lader det koge ind til ca. den halve mængde.
Tilsæt andebouillonen og stegeskyen, og varm saucen igennem. Rør fløden i.
Smelt andefedtet på en tallerken over saucegryden, og rør mel i, så du får en melbolle. Pisk melbollen i saucen, så den jævner.
Smag saucen til med ribsgelé, salt og peber. Er den for tyk, kan du røre den op med lidt koldt vand.
Tip!
Steg gerne anden dagen i forvejen, parter den, og læg den i et ovnfad. Opbevar den i køleskabet, og lun den i en 175º varm ovn i ca. 30 minutter, lige før den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på andesteg eller opskrift på gås