Andesteg med æbler og svesker

Lækker andesteg, der ikke er tør, er en kunst. Men her får du opskriften, der sikrer dig et godt resultat hver gang.

Bemærk
Ovntid: Ca. 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern indvolde, og skær fedtet fra indersiden af anden.
Rids skindet i store harlekintern. Skær et snit ved hvert lår, så trænger varmen bedre ind.
Skær det yderste vingeben af, og gnid omhyggeligt hele andestegen ind i salt.
Skær æbler i store tern, og skær løg i både. Fyld anden med svesker, æbler og løg, og luk til med kødnåle.
Læg anden på en rist over en bradepande med vand i bunden. Steg den i en 200º varm ovn i 45 minutter, skru så ned til 175º, og steg anden videre i ca. 105-110 minutter. Sørg for, at bradepandens bund hele tiden er dækket med vand. Stik med en kniv ved lårene for at tjekke, at anden er gennemstegt: Saften skal være klar, ikke rød.
Lad anden hvile lidt, og parter den: Skær lårene af, og del dem evt. i over- og underlår i leddet. Skær vingerne af i leddene. Skær brystet af benet, og skær brystkødet i skrå skiver. Tag æblesveskefyldet ud med en ske, og læg det ved kødet.
Hæld stegesaften fra bradepanden, og lad den stå, til fedtet samler sig. Fjern fedtet, og gem evt. den mørke stegesky til en sauce.

Tip!

Anden kan med fordel steges dagen før – træk i så fald 20 minutter fra stegetiden. Parter anden, når den er kølet af, og læg den i et ovnfast fad. Så behøver du blot at varme den i ovnen ved 175˚ i ca. 30 minutter på selve dagen, hvor anden skal nydes.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
12. december 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar