Ærtehummus med rejespyd

En grøn hummus lavet på ærter er både smuk og mættende, og den passer rigtig godt med rejer til.

Ingredienser

Udstyr

seks træspyd

Sådan gør du

Skyl kikærterne i en sigte. Rens forårsløgene, og hak dem groft.
Kom kikærter, forårsløg, ærter, tahin, spidskommen, basilikum, olie og citronsaft i en blender/ foodprocessor, og blend til en grov masse. Juster evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt og peber.
Skrub gulerødderne, og skær dem i stave.
Sæt rejerne på træspyd. Pensl dem med lidt sambal oelek, og steg dem i olie på en varm pande i 1-2 minutter på hver side.
Anret ærtehummus på et fad, og drys med friskbælgede ærter. Server med rejespyd, gulerodsstave og groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft