Rejespyd med hvidløgsmarinade og melonsalat
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Rejer med hvidløgsmarinade og melonsalat kan serveres til både hverdag og fest, og hvis du længes efter sommer og lune grillaftener under blå himmel, er denne ret især god.
Ingredienser
Udstyr
små træspyd
Sådan gør du
Pil og knus hvidløg, og pres saften af limefrugten. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.
Lad halen blive på rejerne, og lad dem trække i hvidløgsmarinaden i mindst 2 timer på køl – gerne natten over.
Flæk melonen, fjern kernerne, og lav kugler af melon med et melonjern, eller skær den i tern.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bælg ærterne. Skyl og tør feldsalat. Fordel det hele i et fad.
Riv skallen af limefrugten, og pres saften. Rør alle ingredienserne sammen, og vend dressingen sammen med melonsalaten.
Tænd ovnen på 250°. Sæt rejerne på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og gennemstegte – undgå dog at give dem for meget, så de bliver seje. Servér med melonsalat og brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk