Frikadellespyd med ærtehummus og rugbrød
3. december 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Har du frikadeller tilovers fra aftensmaden, skal du endelig gemme dem til madpakken den efterfølgende dag. De smager nemlig skønt på spyd med en god ærtehummus og parmesanrugbrød.
Ingredienser
Udstyr
tynde spyd
Sådan gør du
Tø ærterne op. Dræn kikærterne. Pil hvidløg.
Blend det hele i en minihakker sammen med tahin og spidskommen. Smag ærtehumussen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Smør rugbrødet med et meget tyndt lag smør, og drys med revet parmesan.
Læg rugbrødet på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 5 minutter, til osten er let smeltet og gylden. Skær skiverne i halve. Lad dem køle af på en rist.
Skyl agurk, skræl gulerødder, og skær dem i lange stave. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af.
Rens bladselleri, og skær stænglerne i mindre stykker. Pak stavene sammen, evt. med et stykke snor omkring.
Sæt frikadellerne på spyd. Pak hele herligheden sammen, så den er klar til at blive taget med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk