Rejespyd med chilimayo
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Rejer i den lækreste marinade af hvidløg, chili og lime serveret med ris, chilimayo og agurkesalat.
Bemærk
Marinering: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tø rejerne op. Pres saften af limefrugterne. Bland saften med presset hvidløg, chilisauce, olie og fiskesauce i en frysepose.
Læg rejerne i posen, og lad dem marinere på køl mindst 1 time.
Kog risene efter anvisning på pakken.
Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Kog vandet op, rør eddike og sukker i, og afkøl. Smag til med salt og peber.
Hak rødløg fint, bland det med agurken, og hæld sukkerlagen over. Drys salaten med koriander ved servering.
Bland mayonnaise og chilisauce.
Sæt de marinerede tigerrejer på spyd, og steg dem i 4-5 minutter på en varm grill. Servér med agurkesalat, chilimayo og ris.
Tip!
Du kan med stor fordel marinere rejerne dagen før, de skal grilles.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk