Wraps med falafler og ærtehummus

11. september 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Lav selv autentiske, sprøde falafler, og servér dem i lune fladbrød med knaldgrøn hummus.

Bemærk
Iblødsætning: 1 døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Sæt kikærterne i blød i vand i en skål i 1 døgns tid. Hæld vandet fra, og skyl dem.
Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skrub kartoflerne, og riv dem fint. Skyl og tør persillen.
Bland løg, hvidløg og kartofler med kikærter, persille, citronsaft, tahin, mel, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor. Kør, til massen samler sig til en grov dej. Fugt hænderne med olie, og form dejen til falafler.
Opvarm olie i en tykbundet gryde eller pande, til den syder omkring enden af en tandstikker. Steg falaflerne i olien, til de er gyldne og sprøde, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Hæld kogende vand over de frosne ærter i en sigte, så de tør op.
Blend ærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist lidt vand, til hummussen har en cremet konsistens. Smag til.
Skyl og tør salaten. Lun fladbrødene kort i ovnen. Fyld dem med ærtehummus, salat, stykker af fetaost og falafler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar