Bulgursalat

En farveglad bulgursalat er en fryd for både øje og mave. Her får du en skøn variant af den lækre bulgursalat, som også kaldes tabbouleh, der er perfekt som tilbehør til både steak, kylling og lam.

Bulgursalat
0-30 min.

(6)

May 12, 2022 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste bulgursalat

Bulgursalat smager skønt både for sig selv og som tilbehør til steak, lam, kylling eller grillede svinekoteletter. Salaten kan sagtens laves dagen før, så du blot behøver anrette den på et fad, når maden skal på bordet. Bulgursalat er også nemt at have med i en boks, f.eks. til madpakken eller på picnicturen.

Bulgur er knækkede, afskallede hvedekerner, der ofte bruges i det mellemøstlige køkken og fungerer godt som et alternativ til kartofler, ris og andre former for kulhydratrige råvarer. Du kan både finde bulgur i en grov og fin udgave.

Du kan variere din bulgursalat, alt efter hvad du har i køkkenskabene og køleskabet, men en populær ingrediens er feta, da det tilfører salaten en saltet, cremet og fed smag. Lad gerne bulguren køle helt af, inden du tilsætter fetaen – så bevarer osten nemlig sin faste, hårde konsistens.

Hvis bulgursalaten skal mætte ekstra, kan du servere den med stykker af stegt kyllingebryst, ristede kikærter eller et stykke laks. Skal der masser af smæk på smagen, kan du bruge rigeligt med friske krydderurter som f.eks. mynte og persille, eller du kan vende salaten i revet citronskal, peber eller hakkede nødder.

Bulgursalat findes både i en marokkansk/libanesisk og tyrkisk version. Den marokkanske kaldes også for tabouleh og serveres kold med frisk persille og masser af citronsaft. Derudover består den af rødløg, tomater og agurk – og evt. olivenolie og frisk mynte.

Den tyrkiske bulgursalat hedder også kisir. Her røres bulguren sammen med en marinade af bl.a. chilisauce, tomatpuré og sukker. Du kan f.eks. vende tomater, peberfrugt og persille i.

Vil du have en lidt lettere bulgursalat, kan du spæde den op med masser af grøn salat, som på billedet her.

Måske du også kan li'