Bulgursalat med aubergine og persille

10. juli 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

En skøn salat bestående af perlende bulgur, bagte auberginer, persille og en dejlig yoghurtdressing med hvidløg. En god opskrift på en fyldig tilbehørssalat eller vegetarisk ret for sig selv.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland yoghurt, olie, gurkemeje, spidskommen og salt i en stor skål. Skyl auberginer, skær dem i skiver, og vend dem i yoghurtblandingen.
Fordel aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
Rør alle ingredienserne sammen.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Fordel den kogte bulgur i et fad. Drys med citronskal, dryp citronsaft over, og vend rundt.
Skyl og hak persille groft. Rist pinjekerner let på en tør pande.
Fordel de stegte aubergineskiver oven på bulgurblandingen. Dryp yoghurtdressingen over.
Drys persille og pinjekerner over bulgursalaten, og servér den som tilbehør til fx frikadeller, eller spis den, som den er.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar