Bulgursalat med aubergine og persille
10. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En skøn salat bestående af perlende bulgur, bagte auberginer, persille og en dejlig yoghurtdressing med hvidløg. En god opskrift på en fyldig tilbehørssalat eller vegetarisk ret for sig selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland yoghurt, olie, gurkemeje, spidskommen og salt i en stor skål. Skyl auberginer, skær dem i skiver, og vend dem i yoghurtblandingen.
Fordel aubergineskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
Rør alle ingredienserne sammen.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Fordel den kogte bulgur i et fad. Drys med citronskal, dryp citronsaft over, og vend rundt.
Skyl og hak persille groft. Rist pinjekerner let på en tør pande.
Fordel de stegte aubergineskiver oven på bulgurblandingen. Dryp yoghurtdressingen over.
Drys persille og pinjekerner over bulgursalaten, og servér den som tilbehør til fx frikadeller, eller spis den, som den er.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk