Bulgursalat med kål
3. januar 2021
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Fin salat af bulgur, appelsin og savojkål. Du kan sagtens bruge andre slags korn, f.eks. quinoa, couscous eller linser. Det er dét, der gør salaten dejligt mættende.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Lad den køle af og smag til med salt.
Skræl appelsinerne med en kniv. Sørg for at komme helt ind til frugtkødet og få skåret den hvide bitre hinde fra.
Filetér appelsinerne, og hæld saften i en skål. Pisk appelsinsaften med olivenolie, og smag til med salt og peber.
Hak kålen fint. Pil rødløget, halvér det, og skær de to halve i tynde skiver.
Vend bulguren med appelsinfileter, kål, løg og dressing.
Tip!
Tilsæt evt. rejer eller skiver af stegt kylling eller rester af kød. Du kan bruge forskellige typer af kål afhængig af sæson.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Basisopskrift på bulgursalat