Bulgursalat med grillet halloumi
29. oktober 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En dejlig mættende salat, der både kan bruges som tilbehør til grillmaden eller som en lækker måltidssalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bulguren i grønsagsbouillonen i ca. 12 minutter for svag varme og under låg.
Skræl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne, og skær den i skrå skiver. Drys agurkeskiverne med groft salt, og læg dem til afdrypning i en sigte i ca. 15 minutter. Skyl og dup agurkeskiverne tørre.
Snit forårsløgene. Riv skallen af citronen, og pres saften.
Rør bulguren sammen med citronsaft, citronskal og olivenolie. Kom agurk, forårsløg, grofthakket mynte og oliven i, og smag til med ekstra salt og peber.
Skær osten i skiver, og grill dem i 1 minut på hver side.
Anret salaten på tallerkenerne, læg osten ovenpå, og drys med ekstra mynte, mandler og græskarkerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den lækreste bulgursalat opskrift!