Bulgursalat med tomatdressing
16. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Den tyrkiske variant af bulgursalat kaldes for ”kisir” og er lækkert krydret tilbehør til f.eks. lammekød, oksefrikadeller eller kofta på spyd.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bulgur efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Afkøl bulguren let.
Skyl og skær cherrytomater i kvarter. Skyl og skær agurk i små tern. Rens forårsløg, og hak dem fint. Skyl og hak persille fint.
Rist mandlerne let gyldne på en tør og varm pande, og afkøl dem. Hak mandlerne groft.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og krydr med salt og peber. Rør tomatdressingen sammen med den afkølede bulgur.
Tilsæt grøntsager og persille, og vend det hele sammen. Anret salaten i en skål, og sæt den på køl i mindst 30 minutter.
Drys tomatbulguren med grofthakkede mandler og smuldret feta lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk