Marcipankage med chokolade og appelsincreme
Denne søde julekage er spækket med lutter gode sager som marcipan, chokolade og mandler, og er forbløffende nem at bage.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- smør til formen
- 1 spsk.
- marcipan
- 350 g
- mandler
- 50 g
- mørk chokolade (mindst 66 % kakao)
- 100 g
- sukker
- 150 g
- blødt smør
- 150 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- vaniljesukker
- 1 tsk.
- æg
- 3
Appelsincreme
- flødeost naturel fx Philadelphia
- 200 g
- flormelis
- 75 g
- usprøjtet appelsiner
- 1
Pynt
- hasselnøddekerner (eller andre nødder)
- 200 g
- tørret frugt
- 100 g
Udstyr
- en springform, diameter 20 cm
- et ark bagepapir
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º. Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanterne med smør.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Skold og smut mandlerne, og hak mandler og chokolade groft.
Rør sukker, blødt smør, bagepulver og vaniljesukker sammen med en ske, og tilsæt derefter de hakkede mandler og chokolade. Rør til sidst æggene i dejen 1 ad gangen.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.
Appelsincreme
Riv skallen og pres saften af appelsin. Rør flødeosten sammen med flormelis, appelsinsaft og appelsinskal.
Smør appelsincremen ud på den afkølede kage i et jævn lag, og fordel nødder og tørret frugt på toppen.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner