Marcipankage med chokolade og appelsincreme

Denne søde julekage er spækket med lutter gode sager som marcipan, chokolade og mandler, og er forbløffende nem at bage.

Marcipankage med chokolade og appelsincreme
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
smør til formen
1 spsk.
marcipan
350 g
mandler
50 g
mørk chokolade (mindst 66 % kakao)
100 g
sukker
150 g
blødt smør
150 g
bagepulver
1 tsk.
vaniljesukker
1 tsk.
æg
3

Appelsincreme

flødeost naturel fx Philadelphia
200 g
flormelis
75 g
usprøjtet appelsiner
1

Pynt

hasselnøddekerner (eller andre nødder)
200 g
tørret frugt
100 g

Udstyr

  • en springform, diameter 20 cm
  • et ark bagepapir

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º. Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanterne med smør.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Skold og smut mandlerne, og hak mandler og chokolade groft.
Rør sukker, blødt smør, bagepulver og vaniljesukker sammen med en ske, og tilsæt derefter de hakkede mandler og chokolade. Rør til sidst æggene i dejen 1 ad gangen.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.

Appelsincreme

Riv skallen og pres saften af appelsin. Rør flødeosten sammen med flormelis, appelsinsaft og appelsinskal.
Smør appelsincremen ud på den afkølede kage i et jævn lag, og fordel nødder og tørret frugt på toppen.

Tip!

Kagen holder sig frisk i køleskabet i op til en uge. Du kan også opbevare den i fryseren (uden appelsincreme og pynt).

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'