Glutenfri marcipankage med chokolade
20. marts 2020
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Giv chokoladen selskab af marcipan og hasselnødder, og oplev en saftig kage fuld af smag og helt uden mel.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200°, og rist hasselnødderne i ca. 5 minutter. Gnub hinderne af i et viskestykke. Blend lidt over halvdelen af de afskallede hasselnødder til mel, og hak resten groft.
Riv marcipanen groft, og hæld den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det let og luftigt med en elpisker. Pisk æggene i 1 ad gangen. Ved hasselnødder i, men gem lidt grofthakkede hasselnødder til pynt.
Skru ovnen ned på 175°. Hak mørk og lys chokolade groft, og vend dem i dejen. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i den.
Bag kagen i 40-45 minutter, til den er gylden. Lad kagen køle af, og pynt med resten af hasselnødderne.
Skrab forsigtigt på chokoladen med en stor skarp kniv, så du får fine, fnuglette chokoladespåner. Drys kagen med chokoladespåner og grofthakkede hasselnødder.
Tip!
Hasselnødderne holder kagen saftig og lækker i mange dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet at lave din egen marcipan? Det er nemmere, end man skulle tro, og den består kun af tre ingredienser. Se vores opskrift på hjemmelavet marcipan her!