Små blommetærter med appelsincreme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Små, lækre bidder af sprød tærte med blommer og den dejligste creme!
Ingredienser
Udstyr
12 små tærteforme, 5 cm i diameter eller 1 stor tærteform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Smør tærteformene med lidt smør.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Smuldr smør med hvedemel, sukker, vaniljekorn og havregryn i en skål.
Saml dejen, og tryk den ud i de smurte tærteforme.
Pisk æg, cremefraiche og sukker sammen med en gaffel. Skær marcipanen i små firkanter, og vend dem i æggemassen. Fordel fyldet i bundene, og sæt dem i køleskabet.
Tænd ovnen på 175°.
Skyl blommerne, og skær dem i både. Hak pistacienødder groft. Fordel blommerne i de ubagte tærter, og drys med pistacienødder.
Bag tærterne midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Riv appelsinskallen fint. Rør ingredienserne til appelsincremen sammen, og servér som tilbehør til de lune tærter.
Tip!
Hvis du ikke har små tærteforme, kan du bage én stor tærte og skære den ud i fine stykker før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på blommetærte