Små blommetærter med appelsincreme

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Små, lækre bidder af sprød tærte med blommer og den dejligste creme!

Ingredienser

Udstyr

12 små tærteforme, 5 cm i diameter eller 1 stor tærteform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Smør tærteformene med lidt smør.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Smuldr smør med hvedemel, sukker, vaniljekorn og havregryn i en skål.
Saml dejen, og tryk den ud i de smurte tærteforme.
Pisk æg, cremefraiche og sukker sammen med en gaffel. Skær marcipanen i små firkanter, og vend dem i æggemassen. Fordel fyldet i bundene, og sæt dem i køleskabet.
Tænd ovnen på 175°.
Skyl blommerne, og skær dem i både. Hak pistacienødder groft. Fordel blommerne i de ubagte tærter, og drys med pistacienødder.
Bag tærterne midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Riv appelsinskallen fint. Rør ingredienserne til appelsincremen sammen, og servér som tilbehør til de lune tærter.

Tip!

Hvis du ikke har små tærteforme, kan du bage én stor tærte og skære den ud i fine stykker før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar