Julekrydret marcipankage med stjerner

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Den stjernesmukke marcipankage er fuld af julesmag og overraskende nem at lave selv.

Ingredienser

Udstyr

en lille springform, 18 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan godt sammen med sukker, smør og krydderier, brug en elpisker.
Pisk æggene i 1 ad gangen. Vend melet i dejen.
Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle af.
Smør syltetøj oven på kagen. Rul marcipanen ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir. Skær en cirkel af marcipanen på samme størrelse som kagen.
Stik stjerner ud af marcipanresterne med kageudstikkere, og læg dem oven på marcipancirklen. Placér marcipancirklen oven på kagen.
Drys evt. sukker over marcipanen, og karamellisér det med en creme brulé-brænder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar