Julekrydret marcipankage med stjerner
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Den stjernesmukke marcipankage er fuld af julesmag og overraskende nem at lave selv.
Ingredienser
Udstyr
en lille springform, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan godt sammen med sukker, smør og krydderier, brug en elpisker.
Pisk æggene i 1 ad gangen. Vend melet i dejen.
Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle af.
Smør syltetøj oven på kagen. Rul marcipanen ud med en kagerulle i ½ cm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir. Skær en cirkel af marcipanen på samme størrelse som kagen.
Stik stjerner ud af marcipanresterne med kageudstikkere, og læg dem oven på marcipancirklen. Placér marcipancirklen oven på kagen.
Drys evt. sukker over marcipanen, og karamellisér det med en creme brulé-brænder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk