Marcipankage med rabarber og sprød mandelcrumble
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Fantastisk marcipankage med søde rabarber og sprød mandelcrumble. Kagen forener på fineste vis det søde og det friske og holder sig frisk og saftig i flere dage.
Bemærk
Afkøling: 30 minutter
Ingredienser
Udstyr
en bradepande, ca. 20 x 30 cm
Sådan gør du
Rens rabarber, og skær dem i 2 cm små stykker. Vend dem sammen med sukker og majsstivelse, og stil det til side.
Tænd ovnen på 160°.
Riv marcipan på den grove side af et rivejern. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker til en blød og cremet masse. Pisk æg i 1 ad gangen. Vend revet marcipan i med en ske. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det hele forsigtigt sammen med skeen.
Fordel dejen i en smurt bradepande. Fordel rabarberfyldet oven på dejen i et jævnt lag, og bag kagen i ovnen i 20 minutter.
Bland sukker og vaniljekorn godt sammen, og tilsæt mel. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen, til det ligner revet ost. Bland mandelflagerne i.
Tag kagen ud af ovnen, og fordel mandelcrumblen oven på den. Bag kagen i ovnen i yderligere 15 minutter, til mandelcrumblen er gylden, og kagen er gennembagt.
Sæt bradepanden på en rist, og lad kagen køle helt af. Pynt kagen med lidt sigtet flormelis og evt. spiselige blomster.
Tip!
Blomsterne kan evt. kandiseres, før de bruges som pynt på kagen: Pensl dem med æggehvide, drys med sukker, og tør dem i ovnen ved 75° i ca. 2 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet marcipan