Små marcipankager med Amarena-kirsebær
8. november 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Vend muffinsene på hovedet og pynt dem med en tyk glasur og Amarena-kirsebær, så er serveringen ekstra fornem.
Ingredienser
Udstyr
10-12 muffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker, til konsistensen er cremet.
Pisk æggene i 1 ad gangen, og pisk herefter i 6-8 minutter, til blandingen er luftig. Bland de 2 slags mel i en anden skål sammen med bagepulver, og vend melblandingen i dejen, til den er jævn og glat.
Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Vend citronsaft og citronskal i dejen, og fordel den i muffinformene. Halvér Amarena-kirsebærrene, og fordel ½ Amarena-kirsebær oven på dejen i hver muffinform.
Bag muffinsene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist i 10-15 minutter, og vend dem herefter ud af muffinformene.
Lav en tyk glasur af flormelis og lidt vand, og dryp den over de afkølede muffins. Top hver muffin med et Amarena-kirsebær, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk