Små marcipankager med Amarena-kirsebær

8. november 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Vend muffinsene på hovedet og pynt dem med en tyk glasur og Amarena-kirsebær, så er serveringen ekstra fornem.

Ingredienser

Udstyr

10-12 muffinforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker, til konsistensen er cremet.
Pisk æggene i 1 ad gangen, og pisk herefter i 6-8 minutter, til blandingen er luftig. Bland de 2 slags mel i en anden skål sammen med bagepulver, og vend melblandingen i dejen, til den er jævn og glat.
Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Vend citronsaft og citronskal i dejen, og fordel den i muffinformene. Halvér Amarena-kirsebærrene, og fordel ½ Amarena-kirsebær oven på dejen i hver muffinform.
Bag muffinsene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist i 10-15 minutter, og vend dem herefter ud af muffinformene.
Lav en tyk glasur af flormelis og lidt vand, og dryp den over de afkølede muffins. Top hver muffin med et Amarena-kirsebær, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar