Marcipankage med appelsin og kakaosmørcreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kagen smager allerbedst, når den har stået i køleskabet i ca. 1 døgn. Den er saftig og fyldig og smager vidunderligt af marcipan og appelsin.
Ingredienser
Udstyr
en lille brødform, 10 x 25 cm
en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og beklæd brødformen med bagepapir.
Riv skallen af den halve appelsin fint, og pres saften. Pisk appelsinskal, -saft, smør, sukker, groftrevet marcipan, æg, mel, kanel og salt sammen med en elpisker. Dejen skal kun piskes, til den er akkurat ensartet og sammenhængende.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Sæt formen på en bagerist, og lad kagen køle af i formen.
Pres saften af appelsinen, og hæld den i en skål sammen med smør, flormelis og kakao.
Pisk først cremen med elpiskeren ved lav hastighed et øjeblik og dernæst ved højeste hastighed, til cremen er let og luftig.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med rosetter af cremen. Pynt evt. med chokoladekugler og guldstøv. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk