Tærte med gedeost og spinat
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Skøn tærte med gedeost og spinat, der hurtigt kan blive fast inventar på hverdagsmenuen.
Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 40 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend det til en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir.
Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg tærtebund med bagepapir under i tærteformen. Tryk den på plads. Prik dejen med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.
Pil rødløg, og skær i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve.
Tilsæt balsamico og sirup under omrøring. Drys med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.
Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Steg skyllet spinat i en smule smør på en pande, og vend den i æggemassen.
Fordel massen over den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.
Tip!
Har du ingen foodprocessor, kan du købe færdigmalet havremel. Gedeosten kan erstattes med en mild feta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk