Tærte med gedeost og spinat

Skøn tærte med gedeost og spinat, der hurtigt kan blive fast inventar på hverdagsmenuen.

Bemærk
Ovntid i alt: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend det til en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir.
Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg tærtebund med bagepapir under i tærteformen. Tryk den på plads. Prik dejen med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.
Pil rødløg, og skær i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve.
Tilsæt balsamico og sirup under omrøring. Drys med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.
Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Steg skyllet spinat i en smule smør på en pande, og vend den i æggemassen.
Fordel massen over den forbagte tærtebund. Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.

Tip!

Har du ingen foodprocessor, kan du købe færdigmalet havremel. Gedeosten kan erstattes med en mild feta.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar