Tærte med torsk og spinat
22. februar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv en fisketærte med smørmøre torskefileter, der langsomt tilberedes i den varme æggemasse. Bacon sikrer salt og knas, spinat balancerer fornemmelsen i munden, og en smule blåskimmelost på toppen giver det sidste spark til smagen.
Bemærk
Tærtedejen skal hvile køligt i mindst 20 minutter og kan med fordel laves klar i god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Tryk dejen fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 5 minutter.
Dup fisken tør, og drys salt over. Lad det trække i 10 minutter.
Steg bacon et par minutter på en pande.
Optø spinaten, og kram den tør for overskydende væske. Steg spinat, tynde porreringe og presset hvidløg i 4-5 minutter på panden i det baconfedt, der ligger tilbage, samt evt. lidt ekstra olie.
Læg torskefileterne på den forbagte tærtebund, og fordel spinatblandingen imellem dem.
Pisk æg og fløde, og hæld det over resten af tærtefyldet. Drys med plukket blåskimmelost.
Skru ovnen ned til 180°, og bag tærten i ca. 35 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér med rucola eller anden grøn salat og et drys peber ovenpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk