Tærte med gedeost og karamelliserede rødløg
11. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Tærte er et hverdagshit, der smager skønt både varm og kold. Servér gerne en stor skål grøn salat til tærten.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, rugmel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og saml dejen.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Skær overskydende dej væk, prik bunden med en gaffel, og sæt den på køl, imens du laver fyldet.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene i smør på en pande ved middel varme i 10 minutter. Tilsæt sukker, eddike og timian, og lad det koge let ind i 5 minutter. Krydr med salt og peber, og tag panden af varmen. Fordel de karamelliserede rødløg i tærtebunden.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber. Skær gedeosten i skiver, og fordel dem mellem løgene. Hæld æggemassen over, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.
Pynt tærten med frisk timian, og servér den lun eller afkølet, evt. med en skål grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk