Tærte med søde kartofler og gedeost
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Søde kartofler og gedeost er en fremragende kombination, når der skal laves en velsmagende tærte. Nem og lækker opskrift på skøn hverdagsmad.
Bemærk
Hviletid på køl, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt isvand, og rør med en gaffel (tilsæt 1 ekstra spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok).
Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Skyl og skær kartofler med skræl i små tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem med olie, krydr let med salt, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og tryk den på plads i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hak rosmarin fint. Svits begge dele i olie på en pande.
Skyl grønkålen, fjern stilkene, og steg dem med løg og rosmarin, indtil de falder let sammen. Dryp med balsamico, og krydr let med salt og peber.
Pisk æg, mælk og salt sammen i en stor skål. Bland kartoffeltern og den stegte grønkålsblanding i æggemassen, og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.
Top med skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast.
Tip!
Ikke så glad for gedeost? Så er feta et godt alternativ.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk