Tærte med laks og spinat
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Tærte med grahamsmel, der giver en dejlig rustik smag og udseende. Fyldet af laks, porrer og spinat smager skønt med den sprøde bund.
Ingredienser
Udstyr
en stor tærteform eller to mindre på ca. 18 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel og grahamsmel, og sigt det ned i en skål sammen med salt. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet med fingrene.
Tilsæt fromage frais, og saml dejen hurtigt. Er dejen svær at samle, kan du tilsætte lidt vand. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.
Tænd ovnen på 180°. Smør formen med lidt olie. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den over i formen, så den dækker bund og kanter. Prik dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Bring en stor gryde med vand i kog. Læg laksefileterne, skriver af limefrugt og lidt groft salt ned i vandet, når det koger.
Læg låg på, sluk varmen, og lad laksen stå og trække i gryden i mindst 15 minutter uden at tage låget af.
Rens porrerne, og skær dem i tynde ringe. Skyl og tør spinaten. Skær laksen i mindre stykker.
Steg porrerne i smør i en gryde ved lav varme i 5 minutter. Tilsæt spinat, og lad den lige falde sammen. Tag panden fra varmen.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med cremefraiche, salt og peber. Vend porrer, spinat og laks i æggemassen, og fordel den i den forbagte tærtebund.
Bag tærten færdig i ovnen i 30 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Måske kan du også lide: Grov porretærte med skinke og feta
Powered by Froala Editor