Små grove tærter med gedeost og spinat

19. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

De små tærter med spinat og gedeost er fine at servere som portionsanretninger. De kan også bruges på madpakken eller tages med på picnic.

Bemærk
Hviletid: Mindst 1 time

Ingredienser

Udstyr

6 små tærteforme (8 cm i diameter)

Sådan gør du

Skær smørret i små tern. Bland de 2 slags mel, og smuldr smørret i.
Saml dejen med græsk yoghurt, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet 1 time eller natten over.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud, og fordel den i små smurte forme. Prik bundene med en gaffel.
Læg et stykke smurt alufolie hen over tærterne, fyld tørrede bønner eller linser i, og forbag dem i ca. 8 minutter, til kanterne er let gyldne.
Skru ovnen op på 225°. Nip stilkene af spinatbladene, og skyl bladene grundigt.
Kog spinaten i kogende saltet vand i 1 minut. Lad køle af i en sigte, og dup den tør. Pil og pres hvidløg, og hak persille.
Pisk æg og fløde sammen, og vend hvidløg, persille spinat, salt og peber i. Hæld fyldet i tærtebundene, læg en skive gedeost på hver, og drys med rosmarin.
Bag tærterne i 12 minutter, til fyldet er let gyldent. Tag tærterne ud af formene, drys med rosa peber, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar