Små grove tærter med gedeost og spinat

De små tærter med spinat og gedeost er fine at servere som portionsanretninger. De kan også bruges på madpakken eller tages med på picnic.

Bemærk
Hviletid: Mindst 1 time

Ingredienser

Udstyr

6 små tærteforme (8 cm i diameter)

Sådan gør du

Skær smørret i små tern. Bland de 2 slags mel, og smuldr smørret i.
Saml dejen med græsk yoghurt, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet 1 time eller natten over.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud, og fordel den i små smurte forme. Prik bundene med en gaffel.
Læg et stykke smurt alufolie hen over tærterne, fyld tørrede bønner eller linser i, og forbag dem i ca. 8 minutter, til kanterne er let gyldne.
Skru ovnen op på 225°. Nip stilkene af spinatbladene, og skyl bladene grundigt.
Kog spinaten i kogende saltet vand i 1 minut. Lad køle af i en sigte, og dup den tør. Pil og pres hvidløg, og hak persille.
Pisk æg og fløde sammen, og vend hvidløg, persille spinat, salt og peber i. Hæld fyldet i tærtebundene, læg en skive gedeost på hver, og drys med rosmarin.
Bag tærterne i 12 minutter, til fyldet er let gyldent. Tag tærterne ud af formene, drys med rosa peber, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
19. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar