Polenta-tærte med spinat og gedeost
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Udskift den klassiske tærtebund med polenta: Majsgrøden bliver dejligt sprød i ovnen! Top tærten med dekorative karamelliserede rødløg, og aftensmaden er klaret!
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør papiret med olivenolie. Bring vandet i kog i en gryde, og drys polentagrynene i under konstant piskning, så det ikke klumper.
Lad grynene koge ved svag varme under låg i 20 minutter. Tilsæt salt og olivenolie. Smør polentagrøden ud i et jævnt lag i bunden af springformen og op ad siderne, så grøden danner en tærtebund. Bag den i ovnen i 20 minutter, til overfladen er gylden.
Pil rødløg, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve. Tilsæt balsamico og sirup under omrøring. Krydr med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.
Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Skyl og tør spinaten, steg den i smør på en pande i et par minutter, og vend den i æggemassen.
Fordel ægge-spinat-blandingen over den forbagte polentabund. Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen har sat sig. Pynt med frisk rosmarin, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk