Tærte med grøntsager og gedeost

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Servér en farvestrålende tærte med asparges og andre sprøde grøntsager samt gedeost, der giver en dejlig skarphed til retten.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend smør og mel sammen i en foodprocessor, til det ligner krummer. Tilsæt æg, salt og hørfrø, og blend, til dejen samler sig.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg den i en smurt tærteform, og prik i den med en gaffel.
Fold alufolie omkring dejen og formens kanter, så dejen bliver holdt på plads under bagningen.
Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Skyl aspargesene, og bræk den nederste ende af. Skær asparges og gulerødder igennem på langs.
Rens fenniklen, og skær i tynde skiver. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Pil rødløget, og skær det i tynde både.
Vend grøntsagerne med olie og krydderier, og fordel dem i den forbagte tærtebund. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter.
Tag tærten ud af ovnen, og læg små stykker af gedeost på toppen. Pynt med hakket purløg, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar