Surdejsbrød med fennikelfrø

27. juli 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Et smukt og velsmagende brød med lidt fennikelfrø, der giver en let sødlig og lakridsagtig smag og duft.

Bemærk
Du kan sagtens fryse dit afkølede brød i en frysepose.

Ingredienser

Udstyr

1 brødform, 20 x 11 cm

Sådan gør du

Opfrisk surdejen med vand og de to slags mel i en skål med låg, og lad det hæve et lunt sted med låget på klem i ca. 4 timer, til det begynder at boble.
Bland vand, de to slags mel, 100 g opfrisket surdej (gem resten til næste bagning) og salt i en skål, og ælt det på en røremaskine i 8-10 minutter. Tilsæt fennikelfrøene, og ælt dem forsigtigt ind i dejen.
Læg dejen i en skål smurt med olie, og lad den stå på køkkenbordet i 20 minutter.
Stram dejen op ved at hive op i siden og folde dejen ind mod midten hele vejen rundt. Lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.
Vend dejen ud på bordet, og spænd den op ved at trække den hen over bordet med en dejspatel, imens du drejer den, så alle lukninger er under brødet.
Læg dejen i en aflang hævekurv drysset med lidt rismel med lukningerne opad. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time. Sæt derefter dejen på køl under et fugtigt viskestykke natten over.
Tænd ovnen på 230°, og sæt en stenplade i ovnen, hvis du har det. Varm ovnen op i 45 minutter.
Vend dejen ud af hævekurven og ned på et stykke bagepapir. Drys evt. lidt ekstra rismel over dejen, og snit et smukt mønster med en dejsnitter eller et barberblad.
Hæld 3 dl vand i en bradepande, og sæt den i bunden af ovnen. Sæt forsigtigt dejen på den brandvarme stenplade eller en bageplade med bagepapir. Skru temperaturen ned til 190°, og bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter, til det er gyldent og sprødt. Afkøl på en bagerist.

Tip!

Hævetid: 3 timer + natten over

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar