Letsaltet laks med fennikelfrø og braiseret julesalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Fennikelfrø er rige på både A-, B- og C-vitaminer og fungerer godt til både laksen og julesalaten med sin milde lakridsagtige smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Flæk julesalaten på langs, og brun stykkerne på alle sider på en pande i halvdelen af olien. Læg de brunede julesalatstykker i et ovnfad.
Pil løgene, og skræl gulerødder og knoldselleri. Skær grøntsagerne i små tern, og steg dem i resten af olien på en pande ved middel varme. Fordel grøntsagerne over julesalaten i ovnfadet, krydr med salt og peber, hæld bouillon ved, og læg timiankvistene øverst. Dæk fadet med alufolie, og bag julesalaten i ovnen i 45 minutter.
Hak fennikelfrøene fint med en kokkekniv på et bræt, bland dem med salt og sukker, og drys det på laksen. Lad laksen trække i 45 minutter, mens julesalaten bager.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 12-15 minutter.
Læg laksen i et lille ovnfad, og bag den i ovnen i 10-15 minutter.
Pil hvidløget, og skyl persillen. Hak begge dele fint, og drys det over julesalaten. Servér laks og julesalat med kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk