Gulerodsknækbrød med morgenfrue og fennikelfrø
21. marts 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Knasende sprødt hjemmelavet knækbrød med masser af kerner og frø. Spis det fx med koldt smør og ost, eller nyd det friskbagt, lige som det er.
Ingredienser
Udstyr
5-6 bageplader
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og riv dem fint på et rivejern. Pres væden ud af gulerodsstrimlerne.
Bland gulerødderne med hvedemel, majsmel, morgenfruer og frø. Tilsæt olie, salt og vand, så dejen bliver blød og homogen.
Smør dejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir, tag det øverste lag af, og læg knækbrødet på en bageplade. Fortsæt med resten, indtil al dejen er smurt ud.
Skær knækbrødsdejen ud i passende stykker med en kniv eller pizzaskærer.
Bag knækbrødene ved 160° varmluft i ca. 45 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Tag dem ud, og køl dem af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk