Småkagekrans med hjerter

Bag en yndig og sprød småkagekrans med hjerter, som både kan spises og bruges som pynt. Måske kan den bare stå og pynte lidt på bordet, indtil kaffen er klar ...

Bemærk
Hviletid på køl, dej: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, mandelmel, honningkagekrydderi og flormelis. Rør smør, melblandingen og salt sammen i en røremaskine.
Saml dejen med pisket æg. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 2 timer.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud på et meldrysset bord i 5 mm tykkelse.
Udstik en cirkel på Ø 20 cm (evt. med en springform),og udstik en cirkel i midten, så der dannes en bred krans på 5 cm.
Læg kransen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl på en bagerist.
Udstik resten af dejen til hjerter i forskellige størrelser. Bag dem i 10-12 minutter, og afkøl.
Rør flormelis med lidt æggehvide til en tyk glasur. Sæt hjerterne fast på kransen med glasur, og lad den tørre.
Pynt kransen med spiseligt pynt. Sæt evt. bånd på, og brug den som pynt, eller spis den, som den er.

Tip!

Hvis du har både små og store hjerteformede udstiksforme, kan du lave et hjerteformet hul med en lille form inden i nogle af de store hjerter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
25. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar