Valnødde-marcipan-hjerter med chokolade
14. december 2017
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Marcipan lavet med valnødder får en skøn smag, men der skal stadig mandler i, ellers kan smagen blive bitter. Spis den naturel, eller lav små hjerter med et tykt lag chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand og sukker i kog i en lille gryde. Lad det boblekoge i 5-6 minutter. Køl det helt af under omrøring, så det ikke krystalliserer.
Smut mandlerne, og bred dem ud på et viskestykke, til de er tørre. Hæld dem i en blender eller foodprocesseor med valnødder, og hak dem helt fint.
Hæld sukkerlagen i lidt ad gangen, til massen begynder at samle sig (måske skal du ikke bruge det hele). Sluk straks.
Læg massen ud på bordet, og ælt den godt sammen med hænderne. Den skal være fugtig, men ikke klistret. Du kan evt. komme lidt flormelis på hænder og bord. Pak den i film, og læg den koldt, til du skal bruge den.
Rul marcipanen ud til en tykkelse på 1-1½ cm mellem 2 stykker husholdningsfilm. Stik små hjerter ud, og læg dem på en rist.
Smelt chokoladen. Smør først den ene side med chokolade, og lad det tørre helt. Vend dem, og dryp med smeltet chokolade over det hele.
Lad det stivne/tørre på risten. Pynt evt. med hakkede valnødder, eller hvad du nu synes.
Tip!
Du kan også bruge pekannødder, som er ret pikante.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk