Sarah Bernhardt-kager med kransekagebunde

10. maj 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Den delikate, lille kage er nemmere at lave, end man måske skulle tro, og resultatet er en sand lykkebombe. Sarah Bernhardt-kager bages ofte med makron i bunden, men de her har kransekagebunde og desuden en let mokkasmag i den fløjlsbløde chokolademousse.

Bemærk
Cremen og de færdige kager skal afkøle mindst 4-5 timer i alt.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog fløden op til kogepunktet. Smelt grofthakket chokolade i fløden, rør kaffepulver i, og lad blandingen simre et par minutter. Stil trøffelcremen køligt i mindst 3-4 timer.
Pisk cremen hurtigt igennem, så den bliver let. Læg 2-3 spsk. creme på hver makronbund, og smør cremen op, så kagen får sin karakteristiske spidse form. Stil kagerne køligt i 1 time, inden de overtrækkes.
Tænd ovnen på 190°. Bland sukker og æggehvide i en lille skål. Lad det trække 20-30 minutter, til al sukkeret er opløst.
Ælt blandingen ind i marcipanen lidt efter lidt, og fyld massen i en sprøjtepose, når den er ensartet. Sprøjt cirkler, der er ca. 4 cm i diameter ud på en bageplade med bagepapir.
Bag kransekagebundene gyldne i ovnen i 12-14 minutter, og lad dem afkøle helt i køleskabet.
Hak chokoladen. Smelt ⅔ af den over vandbad, og hæld den smeltede chokolade over den ikke-smeltede lidt ad gangen, imens du rører rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
Dyp de overtrukne kager i chokoladen, og pynt halvdelen af kagerne med frysetørrede hindbær og den anden halvdel med kandiserede violer, inden chokoladen størkner.

Tip!

Skyd genvej ved at købe en pose makroner i supermarkedet, og brug dem som bunde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar