Kage i kop

20. januar 2022 af .

Foto: Jakob Helbig

Det lyder næsten for nemt, men man kan faktisk bage en kage i en kop i mikrobølgeovnen – prøv det, så skal du nok blive overbevist!

Ingredienser

Sådan gør du

Kom hakket chokolade og smør i koppen. Stil koppen i mikrobølgeovnen, og lad den køre på højeste effekt i 30 sekunder, så chokolade og smør smelter.
Tag koppen ud af mikrobølgeovnen. Tilsæt æg, brun farin, mel og vaniljesukker, og rør det hele sammen i koppen med en gaffel. Hak valnødderne, og vend dem i dejen.
Sæt koppen tilbage i mikrobølgeovnen, og bag kagen i 1½ minut på højeste effekt. Lad kagen dampe af på køkkenbordet i et par minutter.
Hak valnødderne. Drys kagen med valnødder og sigtet flormelis, og servér den lun.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du kage i kop

Du har måske hørt det engelske navn mug cake før – på dansk hedder det kage i kop, og det er nok den nemmeste måde at lave kage på; nemlig i mikroovnen. Kagen bliver selvfølgelig ikke helt så pæn som en nybagt kage i springform, men hvis du får akutte kagecravings, så er det her din løsning!

I opskriften her skal du først smelte noget chokolade. Vil du hellere bruge kakaopulver, kan du sagtens det. Skift chokoladen ud med 1 spsk. kakaopulver, og tilsæt en lille smule mere smør  (eller alternativt 1 spsk. mælk). Tilsæt kakaoen samtidig med mel, og direkte til trin 2 i fremgangsmåden.

Valnødderne kan sagtens skiftes ud med alle andre slags nødder eller helt undlades. Prøv også med hasselnødder, peanuts eller pekannødder.  

Har du ikke brun farin, kan du bruge almindeligt sukker. Den brune farin giver en lækker sødme og en lidt karamelliseret smag, men almindeligt sukker giver også nok sødme. 

Vil du gerne bage kage i kop uden æg? Så se vores gode råd nedenfor.

Kage i kop uden æg

Har du ingen æg, eller vil du gerne bage en vegansk udgave af kage i kop? Så kan du erstatte æg med lidt (plante)mælk og bagepulver. Æg gør nemlig både dejen sammenhængende, men fungerer også som et hævemiddel, så du skla både erstatte det med væske og hævemiddel. Tilsæt 3 spsk. mælk og ¼ tsk. bagepulver i stedet for det ene æg. Følg fremgangsmåden som ellers. Husk også at bruge vegansk smør, hvis din kage skal være vegansk. 

Flere varianter

Skal din kage i kop ikke smage af chokolade, eller skal den have et syrligt indspark sammen med chokoladen? Så tilsæt lidt bær i dejen. Du kan også mose en halv banan, så du i stedet får en svampet banankage. Prøv også vores lækre citronkage i kop, som du kan se på billedet her.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar