Sarah Bernhardt-kager med hasselnøddebund
23. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Bunden på helt klassiske Sarah Bernhardt-kager plejer at være bagt med marcipan. Vil du variere kagerne, kan du prøve en version med kværnede hasselnøddekerner i bunden. Det giver en kage, der ikke er så sød i smagen, men mindst lige så lækker at spise.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Kværn eller blend hasselnødderne til mel. Vend flormelis og de kværnede hasselnødder sammen i en skål.
Pisk æggehviderne til hårdt skum med en elpisker, og vend dem forsigtigt sammen med nødderne.
Hæld cremen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir, ca. 4 cm i diameter.
Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter. Lad kagerne køle af.
Pisk blødt smør, flormelis, vaniljepulver og kakao sammen med en elpisker i en skål, så det bliver luftigt.
Fordel cremen på toppen af hver kage med hjælp af en lille dejskraber og en ske. Sæt kagerne i fryseren i 30 minutter.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Dyp cremedelen af kagerne i chokoladen, drys dem med guldstøv, og sæt dem på en bagerist. Opbevar kagerne i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk