Sarah Bernhardt-kager med hasselnøddebund

23. marts 2022 af .

Foto: Peter Kam

Bunden på helt klassiske Sarah Bernhardt-kager plejer at være bagt med marcipan. Vil du variere kagerne, kan du prøve en version med kværnede hasselnøddekerner i bunden. Det giver en kage, der ikke er så sød i smagen, men mindst lige så lækker at spise.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Kværn eller blend hasselnødderne til mel. Vend flormelis og de kværnede hasselnødder sammen i en skål.
Pisk æggehviderne til hårdt skum med en elpisker, og vend dem forsigtigt sammen med nødderne.
Hæld cremen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir, ca. 4 cm i diameter.
Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter. Lad kagerne køle af.
Pisk blødt smør, flormelis, vaniljepulver og kakao sammen med en elpisker i en skål, så det bliver luftigt.
Fordel cremen på toppen af hver kage med hjælp af en lille dejskraber og en ske. Sæt kagerne i fryseren i 30 minutter.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Dyp cremedelen af kagerne i chokoladen, drys dem med guldstøv, og sæt dem på en bagerist. Opbevar kagerne i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar