Sarah Bernhardt-kager

De små, klassiske Sarah Bernhardt-kager er nemme at lave selv, og du skal faktisk ikke bruge mere end 4 ingredienser. Dem må du ikke snyde dig selv for!

Sarah Bernhardt-kager
0-30 min.

(7)

February 8, 2022 af Julie HeyFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Alt, du skal vide om Sarah Bernhardt-kager

De små, fine Sarah Bernhardt-kager består af makroner toppet med chokoladecreme og overtrukket med chokolade. Du kan lave dem med kun 4 ingredienser, så det kan næsten ikke betale sigat lade være. Herunder har vi samlet en masseinformation om de populære kager.

Hvor stammer Sarah Bernhardt-kagen fra?

Vi er efterhånden vant til at se de fine chokoladeovertrukne Sarah Bernhardt-kager i ethvert bagervindue, men hvor har den lille kage mon fået sit franske navn fra? Sarah Bernhardt-kagen er opkaldt efter den franske skuespillerinde Sarah Bernhardt, der blandt andet har spillet med i både Kameliadamen og Hamlet. Idéen til kagen opstod, da den kendte skuespillerinde besøgte København for første gang i 1880, hvor hele byen efter sigende skulle have været på den anden ende. Og så fik hun en elegant kage opkaldt efter sig.  

Hvor lang tid kan Sarah Bernhardt-kager holde sig?

De lækre Sarah Bernhardt-kager kan sagtens holde sig friske et par dage i køleskabet. Kagerne skal blot opbevares i en beholder med låg. De små Sarah Bernhardt-kager er helt perfekte, hvis du skal have gæster, men du ikke vil stå i køkkenet, lige inden gæsterne kommer. Du laver dem bare et par dage i forvejen og putter dem i køleskabet. Sarah Bernhardt-kagerne smager nemlig absolut bedst, når de er kolde.

Sarah Bernhardt-kagen og de mange smagsvariationer

Som med så mange andre kageklassikere, findes der også flere forskellige versioner af den klassiske Sarah Bernhardt-kage, der som bekendt består af chokoladeovertrukket chokoladecreme på en skøn makronbund.

Sarah Bernhardt-kage med hvid chokolade 

Den klassiske Sarah Bernhardt-kage er overtrukket med mørk chokolade, men hvis du overtrækker kagen med hvid chokolade, får kagen et helt andet og mere feminint udtryk – og så er den hvide chokolade sødere end den mørke.

Sarah Bernhardt-kage med nougat og valnødder

Man kan sagtens eksperimentere med smagen af den bløde creme i midten af en Sarah Bernhardt-kage, og det er helt oplagt at tilsætte nougat, valnødder og kaffe, der alle fremhæver den fyldige smag af chokolade, og som også spiller godt sammen med den søde makronbund. Prøv vores opskrift på Sarah Bernhardt-kager med nougat, valnødder og kaffe.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'