Skærekage a la Sarah Bernhardt

9. september 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Det værste ved en almindelig Sarah Bernhardt kage er, at den inden du får set dig om er væk i et par mundfulde. Prøv at lave den som én stor kage i stedet for, og glæd dig over, at der er mange flere bider af den saftige marcipanbund og fløjlsbløde trøffelcreme med chokoladeovertræk.

Bemærk
Marcipanbunden skal afkøle helt, før den overtrækkes.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diameter
Kageplast eller husholdningsfilm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Riv marcipanen groft (det er lettest, hvis den er kold). Bland æggehvider og flormelis, og ælt det med marcipanen lidt ad gangen.
Beklæd springformen med bagepapir, tryk massen fast, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter.
Udblød husblas i koldt vand. Hak chokoladen groft, og læg den i en varmefast skål sammen med salt. Opvarm fløde og kaffe til lige under kogepunktet.
Hæld forsigtigt den varme blanding over chokoladen. Vent i 1 minut, og rør så med en dejskraber fra midten af chokoladen, til konsistensen bliver glat og ensartet.
Kram husblas fri for væske, og smelt et blad ad gangen i chokolademassen. Fordel cremen over den afkølede marcipanbund.
Hak chokoladen, og læg den i en varmefast skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet, hæld den over chokoladen og vent i et minut.
Bevæg en dejskraber i cirkulære bevægelser fra midten af skålen, indtil overtrækket er glat og blankt.
Rør smør i. Overtræk kagen, og drys med kandiserede violer og frysetørrede bær, inden chokoladen har sat sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar