Halloween-kage

13. september 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Leder du efter årets halloween-kage? En saftig banankage kan de fleste lide, men en saftig banankage med Nutella, chokoladecreme og glasur kan ALLE lide!

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diamater

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker og vaniljekorn cremet med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Skræl bananerne, og mos dem godt med en gaffel. Rør bananmosen i dejen sammen med kærnemælk.
Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør denne dej sammen med kakao og Nutella. Sæt evt. Nutellaen i mikrobølgeovnen i 10 sekunder, så den bliver tyndtflydende og nemmere at røre ud i dejen.
Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanterne med smør. Fordel den lyse og den mørke dej skiftevis og gerne lidt tilfældigt i formen, og træk stille en kniv rundt i dejen, så den bliver marmoreret.
Bag kagen i ovnen i 50 minutter. Tjek med en gaffel eller et grillspyd, at kagen er gennembagt. Placér springformen på en rist, så kagen kan køle af i formen.
Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål sammen med fløden.
Smelt chokolade og fløde sammen ved lav varme enten i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen, og rør det sammen til en glat creme. Smør cremen ud på kagen i et jævnt lag.
Rør flormelis og fløde sammen i en skål. Hæld glasuren i et lille kræmmerhus eller en sprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen. Sprøjt glasuren ud på kagen som én stor spiral – start fra midten, og arbejd ud mod kanten.
Lav et mønster i glasuren ved at trække en streg med en tandstikker eller et grillspyd fra midten af spiralen og ud mod kanten. Fortsæt på samme måde hele vejen rundt, indtil glasuren ligner et spindelvæv.

Tip!

Pynt evt. halloween-kagen med spiselige pynte-edderkopper.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Årets flotteste halloween-kage

Hvis du leder efter årets halloween-kage, kan du nu stoppe eftersøgningen! For har du nogensinde set (og smagt) noget lignende? Denne halloween-kage nærmest skriger ”spis mig”, og selvom det flotte spindelvævsmønster på toppen, som er lavet af glasur, ser vanskeligt ud, er teknikken så nem, at man skulle tro, det var løgn! Vi giver dig her vores bedste tips til, hvordan du kommer sikkert i mål med den lækre halloween-kage til årets halloweenfest. 

En opgraderet banankage med Nutella

En saftig banankage kan de fleste lide, men denne halloween-kage overgår forventningerne og giver banankagen en plads på øverste kage-podie! Tilsat er nemlig intet mindre end Nutella, chokoladecreme OG glasur, som gør halloween-kagen til den største attraktion på halloween-bordet. 

Selve banankagedejen er heller ikke helt almindelig. Den er nemlig ”marmoreret”, hvilket vil sige, at den består af to forskellige kagedeje, der er mikset sammen. Lyder det besværligt? Ork, det er det ikke. Læs bare videre, og find ud af, hvordan du gør. 

Se også: Lækre halloween-muffins med citronsmag og lemoncurd

Sådan laver du marmorering i din halloween-kage

Du marmorerer din kagedej til halloween-kagen ved at lave én fælles kagedej, som, når den er færdig, deles i to lige store portioner. Den ene bevarer du, som den er (lys),mens du i den anden portion kommer kakao og smeltet Nutella i. På den måde ender du med en lys og en mørk kagedej, som du kan skabe et spændende spil med ved at mikse dem. Hæld skiftevis mørk og lys kagedej i kageformen, og kør til sidst en kniv stille og roligt rundt i dejen. Dejen må ikke blandes helt sammen, så du ender med en lysebrun dej – den skal blot lige ”flettes sammen”. Når halloween-kagen er bagt, og du skærer den ud, vil du kunne se et flot tigeragtigt mønster, som passer perfekt til højtiden! 

Gode tips til din halloween-kage

Opskriften er heldigvis nem og medgørlig, men der er alligevel et par faldgruber, du skal være opmærksom på, når du bager din halloween-kage:

 • Giv ikke kagen for meget! Det gode ved en banankage er, at den er svampet og snasket. Hellere lige i underkanten end i overkanten.
 • Hæver din halloween-kage, så den får en lille bjergtop, kan du skære toppen af, så den bliver mere jævn og dermed nemmere at pynte.
 • Pas på, at din glasur ikke bliver for tyk/hård. Så vil den være svær at få ud af sprøjteposen, og mønstret vil i 9/10 tilfælde ikke lykkes.
 • Pas også på, at chokoladecremen ikke bliver for tyk, samt at den ikke når at størkne, eftersom du da ikke kan trække de fine spindelvævstråde gennem cremen. 

Prøv også: Klassisk banankage med chokoladetopping:

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar